Blood Bowl: Legendary/Chaos edition PC

A Blood Bowl videojáték 2009-es megjelenése óta sok idő eltelt és már abszolút emberbaráti áron lehet hozzájutni.A Legendary Edition 2000Ft-ért hozzáférhető és az új (2012 november), három új fajt tartalmazó Chaos Edition tulajdonosokkal is lehet online játszani.



- A Legendary Edition introja -

TOVÁBB-->


Sajnos a játék tutorialja, a kezelő felület használatának betanulásán kívül másra nem alkalmas. Így nem ússzuk meg a kezdéshez szükséges kb. 20 oldal átolvasását, de egy rengeteg taktikai elemet tartalmazó játék esetében ez nem mondható soknak.


Lehetőségünk nyílik online és single módban játszani. A single playerben elérhető, gyors meccs, kampány, kupa és most már World Cup módok arra ,hogy gyakoroljunk, ismerkedjünk a csapatokkal, tökéletesen megfelelnek. Rutinosabb játékosoknak nem fog sok fejfájást okozni az AI, a látványos csalások ellenére sem. :)

Hot Seat-re és akár LAN-on keresztül játszottakra, bármilyen csapatot kitölthetünk magunknak, nem köti a kezünket semmi. Akár az egész csapat állhat sztárjátékosokból. 

Internetes ligák esetében más a helyzet. Itt minden csapatunknak ki kell izzadni a "megbecsülést". Első körben mindenki 1000 Team Value(TV) értékből gazdálkodik és a meccseken hozott teljesítmény után kapott pontokból és gázsiból kell fenntartani a csapatot.

- Az első verzió egyik legvagányabb teasere -

A ligák szervezőinek sok lehetőség áll rendelkezésére, hogy egyedivé tegyék a versenysorozatokat. Nyilván nincs akkora szabadság, mint táblán, de cserébe a játék intézi helyettünk a sorsolást és a fontosabb statisztikákat is kiszámolgatja helyettünk. (A játékkal kompatibilis BBManager nevű program, pedig még a szükségesnél is többet.)

A táblás játék egyik fontos eleme a támogatások vásárlása. A kevesebb TV-vel rendelkező csapatok, egy erősebb ellenféllel játszva, lehetőséget kapnak, bizonyos esély kiegyenlítő opciók vásárlására. Lehet szerződtetni vándor gyógyítót vagy lefizetni a bírókat, hogy elnézzék nekünk ha esetleg szabálytalan módon próbálnánk meg kibelezni az ellen játékosait. Tűzlabdát dobáló varázslót vehetünk, varázsitalt, kiváló félszerzet szakáccsal egészíthetjük ki háttérmunkásaink sorát és nem utolsó sorban újradobást és sztárjátékosokat is vásárolhatunk.

A játékba beleprogramoztak a klasszikus üzemmódon kívül egy real-time változatot is, amiről nem szeretnék szót ejteni, mert szerintem felesleges és rossszul sikerült húzás volt.


A Chaos Edition a korábbi vezióhoz képest 3 új fajt és egy új, dzsungelben felhúzott stadiont ad. A Legendary Edition tulajdonosok teljes játék áráért ezt lehúzásnak érezhetik, de a régi CD-kulccsal rendelkezők számára a gyártó oldaláról 10 eurórét is meg lehet vásárolni, ami szvsz már nem olyan vészes. Ha most megveszi az ember 2000Ft-ért a Legendary Editiont és annak a CD kulcsával 10 euróért a Chaos Editiont, az hozzájutott egy kiváló játékhoz 5000Ft-ért, ami a mai játékok ára mellett, szerintem nem számít soknak. Steam-en is sokat akcióznak.

A 3 új faj a Chaos Dwarfs, akik kifejezetten használhatónak minősülnek, az Underworld, amihez már nagyobb rutin szükségeltetik és a Khorne Daemons, ami szerintem teljesen használhatatlan. E helyett előrukkolhattak volna egy másik rosterrel, mert a szabálykönyvben még mindig vannak olyan fajok, amik váratnak PC-s megjelenésükkel.

- Egy kis gameplay -

Nagyon jót tett a játék a népszerűségének, hogy kijött ebben a formában is. Van egy két hiba, amit még 4 év alatt sem sikerült kijavítani rendesen, de a játék a jelenlegi állapotában tökéletesen játszható és élvezhető. 2000Ft a mai játék árak mellett azt gondolom nem túl sok. Különben is bizonyára sokan vannak akik, akik a Heroes of Might and Magic-en kívül nem nagyon találnak más élvezetes Hot Seat játékot. Én ezt most nekik ajánlanám. :)

http://defenderdown.gportal.hu/ - A magyar online közösség első számú oldala. + magyar szabályok

http://www.bloodbowl-game.com/ - A játék hivatalos oldala.