Pepe's Game Corner

2015.sze.04.
Írta: iipepeii 3 komment

Hozsánna néked, Leibowitz! - Ha már nyakunkon a Fallout 4

letoltes.jpg

Tovább

Változatok Blood Bowl-ra - 2. rész

Az előző cikket követő hétvégén tesztelés alá is került a BB 7's. Ezt a változatot a legkönnyebb felépíteni a meglévő, alapdobozos eszközökből, ezért is választottuk. Éppen emiatt nem gondoltam, hogy különösebben emlékezetes meccs lesz. Pedig, de! Már a majdnem felére csökkentett költségvetésből kijönni is egészen új élmény, nem is beszélve a jóval kisebb pályán alkalmazandó taktikákról. A BB 7's -ben olyan csapatok válhatnak életképessé, amiket nagypályás fociban esetleg elkerültünk. Így el is gondolkodtam egy ember csapat(esetleg egy breton brigád) felállításának lehetőségén egy jövőbeli bajnokságra. De ha ennyi újdonsággal tud szolgálni egy csupán méreteiben csökkentett pálya, mi van olyankor mikor végleg szakítunk az alapsémákkal és elhagyjuk a gyeptéglát, utcát, kőhidat és az egész bagázzsal leköltözünk, például a föld alá?   

dungeonbowl.jpg

forrás: http://cedbzh.fr/Atemporels/galleries/blood-bowl/dungeon-bowl-par-nico/

Tovább

Változatok Blood Bowl-ra - 1. rész

Blood Bowl akkor is lesz, mikor a Games Workshop végleg elvadít magától minden rajongót. Ennek a játéknak a gyeplője már régen a fanok és a vér szerinti anya által mostohagyermekként tartott játék helyzetét kihasználó új figuragyártók kezében van. Szerencsére. A magam részéről, elsősorban időhiány miatt, mondhatni kizárólag online játszok, de mindig is vonzódtam az asztali változathoz. Első sorban a remek variációs lehetőségek, házi ligák és szabályok befogadására képes környezet miatt. A játék megjelenése óta eltelt majd három évtized alatt rengeteg ilyen rajongók és korábban a GW-s csapat által fejlesztett változat került a köz kezére. Gondoltam csinálok ezekből egy több részes gyűjtést, rövidre fogott magyarázatokkal.  

20130312053809a0df66wo5i8ry1um.jpg

Tovább

Napóleon nap a D21 bázisban - Beszámoló

Egy teljes hét is eltelt a rendezvény óta és több beszámoló is megjelent már, de én sem szeretnék szó nélkül elmenni mellette. Már csak azért is gondoltam, hogy van még értelme írni, mert a korábbi beszámolók a szervezőktől származnak, én pedig a nézelődő, rövid időre kikapcsolódást kereső hobbista szemszögét képviselem. Ezen kívül Paller barátom remek fotóit is szerettem volna közkinccsé tenni. A téma nagy kedvencem, ezért úgy gondoltam megéri Pestre szerveznem egy vasárnapot(kb. 400km autóút) öcsémmel és két érdeklődő cimborámmal karöltve.

DSC_0042.jpg

 

Tovább

Rövid, dobozbontós poszt - 1848-49-es honvédtüzérek

Régen vágytam a birtoklását valaminek ennyire, mint ezekét a 15mm-esekét. A wargame.hu fórumán keresztül lehetett figyelemmel kísérni a 1848-49-es szettek születését, egészen az első doboz megjelenéséig. Ezt a dobozt tartom most a kezemben és bár már több óra is eltelt mióta tulajdonosa vagyok az egyik első készletnek, mégsem csillapodott bennem a derű. :) Ritka ingóság az ilyen, én mondom. :D

fotó 1.JPG

Tovább

GEEKBL Magazin - I. Hét - Összefoglaló

Itt megtekinthető a GEEKBL Magazin 1. száma! - A GEEK Bowl Liga hivatalos magazinja.

Néhány cimborával összehoztunk egy ligát és egy bajnokságot, hogy az újak ismerkedjenek a játékkal, a régebbi játékosok meg jól szétrugják a s*ggüket. Ez a kiadvány a liga eseményeiről tudosít, játékhétről-játékhétre.


A csapatok:

Radish Nobels - ork

Green Field Falcons - wood elf

Hara R.A.T.kei - skaven

San Francesca 69ers- amazon

Karr-Tzagg Thunderers - dwarf

Ennek az öt csapatnak a versengése követhető nyomon a GEEKBL magazinban. Mindenki mindenkivel 2x játszik. Egy csapat minden héten pihenőn van. Az alapszakaszt pedig természetesen a nagy döntővel zárjuk.

 

Címkék: pc, játék, blood bowl

Song of Drums and Shakos ismertető

Egy ideje kitapasztaltam, hogy körülbelül havonta  változik az ízlésem abban a tekintetben, hogy melyik hadtörténeti kort preferálom. Régóta kivétel ez alól a napóleoni háborúk, illetve 1848-49. Ezek valahogy minden aktualitás mellett jól megférnek. Szerencsére jól el vagyok látva irodalommal, filmekkel, sőt PC-s játékokkal is, ha végképp el szeretnék merülni, például a koalíciós háborúkban. Nem rég írtam egy hosszú ismertetőt a M&B Warband: Napoleonic Wars DLC-ről, aminek hónapok óta függője vagyok. Elsősorban ez a játék tette nyilvánvalóvá számomra, hogy egy kis csapatos akció ebben a korszakban, milyen izgalmas tud lenni. Már csak egy pörgős, skirmish/squad léptékű rendszerre volt szükségem. Szempont volt a kezdőbarát terjedelem és az egyszerűség is. A Sharp Practice itt bukott el nálam. A másik nagy név viszont minden szempontból megállta a helyét. Így lettem nyomban két másik fertőzöttel egyetemben Song of Drums and Shakos rajongó.

sds_web.jpg

Tovább